Charlie en Hannah gaan uit

Regie & scenario Bert Scholiers

 

Productie Tomas Leyers & Marc Goyens voor Minds Meet

 

Cast Evelien Bosmans, Daphne Wellens, Frances Lefebure, Patrick Vervueren, Astrid Haerens, Steef De Bot, Jeroen Van Dyck

 

Camera Hans Bruch Jr.

 

Decor Liza Shevchuk, Samuel Van Broekhoven

 

Kostuums Yamina Eddyani, Alix Stessel

 

Make up Sarah Roman

 

Hair Rilke Van Bel

 

Geluid Nicolas Dennefeld

 

Montage Thomas Pooters

 

Casting Leonie Luttik & Eveline Devriendt voor Kemna Casting

 

Muziek Chrisnanne Wiegel, Jelle Verstraten

 

Festivals Slotfilm Film Fest Gent 2017 | Narrative Competition Slamdance 2018 | JEF Festival 2018 | Limelight Section IFFR 2018

 

Belgische Release 14 februari 2018

 

CHARLIE EN HANNAH GAAN UIT

Een vrijdagavond. De stadslichten gaan aan. Twee jonge vrouwen, 25 en 26 jaar oud. Een wijnavond bij vrienden. Een sexy filmnerd. Een magisch snoepje in de badkamer. Een paar borsten, die hun mond niet kunnen houden. Over alles. Een café waar vaak vertoefd wordt. Twee geisha’s en één Piemelboy. Een ontmoeting met Vincent, die graag in hijskramen klimt. Chez Madame Daady, een literair bordeel. En een vliegende ananas. Een koud intermezzo op de Noordpool. Een straatventer met zwarte gaten. Een onheilspellende villa. Een sadistische dwerg en een amoureuze Satan. Een feestje. Een kus in de keuken. Gevolgd door een ongemakkelijk moment in die keuken. Veel alcohol. Een paar gestolen kussen. En een happy end. Of net helemaal niet?

 

'Charlie en Hannah gaan uit' vertelt over een nacht uit het bestaan van twee praatgrage jongedames van midden twintig. Een prettig gestoorde romantische komedie over liefde, seks, en - vooral - exen, doorspekt met een handvol fantastische ontmoetingen en nachtelijke uitstapjes die alle wetten van de fysica tarten.

 

Een film over alle verlangens, angsten, tegenstrijdigheden en porties gin and tonic die het leven vorm geven op je 26ste. Over dat magische, nachtelijke moment waarop alles kan gebeuren.